Dovršena akvizicija Danaher grupacije: Sartorius proširuje asortiman laboratorijskih i bioprocesnih rješenja

Objavljeno: 6. svibnja 2020. - 13:25:55

Sartorius je uspješno dovršio stjecanje vodećih tvrtki iz Danaher Life Science grupacije. Svi proizvodi u potpunosti dopunjuju postojeći asortiman, a karakterizira ih vrhunska kvaliteta i tehnologija u klasi koje će omogućiti jednostavnije otkrivanje novih lijekova i znatno unaprijediti biotehnološke procese. Proširena ponuda tvrtke kao rezultat akvizicije još će sveobuhvatnije podržati kupce u razvoju i proizvodnji biotehničkih lijekova i cjepiva. Sartorius ovim pothvatom značajno proširuje svoju tržišnu poziciju u području bioanalitike, kao i ključnim područjima proizvodnje biotehničkih lijekova. 

„Akvizicija ovog portfelja prekretnica je za tvrtku Sartorius. Imovina koju smo kupili, strateški i operativno se savršeno uklapa u naš trenutni asortiman iz laboratorijskog i bioprocesnog odjeljenja. Iznimno nam je drago što možemo primiti oko 300 novih Sartoriusovih zaposlenika, koji će u kombinaciji s našom stručnosti omogućiti da postanemo još relevantniji za naše korisnike u biofarmaceutskoj industriji i području prirodnih znanosti.“ - rekao je predsjednik Izvršnog odbora Sartoriusa i izvršni direktor dr. Joachim Kreuzburg.

IMG_Kreuzburg _8914

FortéBio tvrtka za biomolekularnu karakterizaciju bez oznaka uključuje inovativne instrumente za analizu proteina, biosenzore i reagense koji se koriste u otkrivanju lijekova i koji će biti integrirani u jedinicu za bioanalitiku u odjelu za proizvode i usluge Sartorius Lab. Proizvodi se temelje na patentiranoj tehnologiji interferometrije i izvode u stvarnom vremenu analizu različitih biomolekularnih interakcija. FortéBio zapošljava oko 200 ljudi širom svijeta te ima jedinice za proizvodnju u Fremontu, Kaliforniji, SAD-u i Šangaju te Kini. 

Uz kupnju sustava kromatografije, Sartorius proširuje portfelj svog odjela za bioprocesna rješenja u području downstream procesa. Ovo područje bavi se ključnim koracima u pročišćavanju biofarmaceutika i uključuje opremu za višekratnu i jednokratnu upotrebu. Također, odabrane skupine proizvoda od nehrđajućeg čelika i single-use tehnologija za tangencijalnu filtraciju dodatno će ojačati liniju portfelja bioprocesnog odjeljenja u downstream procesima. 

Službenu obavijest o dovršetku akvizicije pročitajte na stranicama Sartoriusa

________________________________________________________________________________________

Istražite novi portfelj proizvoda:

Kromatografija - single-use i višekratni sustavi i membrane za kromatografiju i intenzivirani bioproces, za downstream i upstream procese. 

Tangencijalna filtracija - rješenja za tangencijalnu filtraciju u različitim oblicima za sve faze i postupke izmjene pufera/koncentracije, od razvoja procesa do cGMP proizvodnje. 

Microcarriers - namijenjeni su istraživačima koji rade s ograničenim izvorima ili bez životinjskih izvora u svojim procesima. Sartorius nudi rješenja savršena za istraživače koji žele raditi u procesima s medijima bez seruma i životinjskih podrijetla (APF).

Interferometrijski sustavi - nadopunjuju Sartorius asortiman proizvoda koji se koriste za otkrivanje, razvoj i proizvodnju lijekova. 

Tagovi:
Danaher, kromatografija, tangencijalna filtracija, downstream, biotehnologija, single-use
 
Sartorius elektronske pipete, picus najpreciznija pipeta