Kajaani tim u Finskoj povećao proizvodnju nastavaka za pipete

Objavljeno: 15. lipnja 2020. - 10:24:58

 

Na najsjevernijoj točki Sartoriusove proizvodnje u Kajaaniju, Finska, više od 120 osoba odgovorno je za proizvodnju mehaničkih i elektronskih pipeta i tipseva za jednokratnu upotrebu. Finski tim stručnjaka, nedavno se istaknuo ne samo redovitim opskrbljivanjem kupaca potrebnim zalihama, već i povećanjem kapaciteta proizvodnje tijekom krize COVID-19. 

 

"Općenito, naši proizvodi koriste se u istraživanjima na području bioloških znanosti i biofarmaceutske industrije za mjerenje i prijenos malih količina pri pripremi testnih uzoraka" - objašnjava Paulus Artimo. "Budući da je točna i ponovljiva priprema uzoraka od ključne važnosti za dijagnostičko testiranje i otkriće cjepiva, primijetili smo snažno povećanje globalne potrebe za pipetama, savjetima i automatizacijom laboratorija koristeći Sartorius rLINE module pipeta tijekom pandemije COVID-19."

IMG_Biohit ---_8911

Slika: Proizvodno postrojenje Sartorius Biohit u Finskoj

Kako bi udovoljili sve većoj potražnji, Kajaanijev tim uveo je nekoliko promjena - prije svega, poduzete su dodatne mjere kako bi se osiguralo zdravlje i dobrobit svih zaposlenika. Sve proizvodne linije prebačene su u neovisnu smjenu bez preklapanja, a zaposlenicima su prenesene i upute za osobnu higijenu i fizičko distanciranje. Trenutno se radi na zadnjoj fazi, u kojoj se nastoji uvesti nova proizvodna ćelija za povećanje proizvodnih kapaciteta za 30%. Sve navedeno rezultiralo je i zapošljavanjem novih kolega za izradu tipseva i linija za sastavljanje pipeta, kako bi se osigurala nesmetana proizvodnja i isporuka kupcima. 

 

Više o Sartorius pipetama i nastavcima potražite ovdje

Tagovi:
pipete, tipsevi, nastavci, Biohit
 
Sartorius elektronske pipete, picus najpreciznija pipeta