Upoznajte myScal - cjelovito softversko rješenje za laboratorijske usluge

Objavljeno: 1. lipnja 2020. - 12:24:44

 

Neizvjesno razdoblje koje je trenutno pred nama obilježeno je brojnim izazovima u poslovanju koje pred nas stavlja pitanja kako i na koji način održati kontinuitet poslovanja i korisnicima pružiti uslugu najviše kvalitete. Iako je kriza povezana s COVID-19 mnogim poslovnim subjektima zadala brojne poteškoće i prepreke, naš tim stručnjaka iskoristio je ovo razdoblje za unapređenje naših usluga i uvođenja određenih noviteta u području mjeriteljstva.

 

Razvoj novog softvera za laboratorijske usluge

Osluškujući potrebe korisnika, sav trud uložili smo u razvoj što bržih, dostupnijih i kvalitetnijih laboratorijskih usluga koje smo, vođeni vlastitim iskustvom, nastojali prilagoditi i pojednostaviti krajnjim korisnicima i umjernim laboratorijima. Naš dugotrajan rad i trud na razvoju novog laboratorijskog softvera u vrijednosti od 3 mil. kuna, rezultirao je u svibnju ove godine, uspješnim povlačenjem bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekt pod nazivom „Komercijalizacija myScal rješenja za digitalizaciju i automatizaciju postupaka preciznog industrijskog i laboratorijskog umjeravanja“ u sklopu natječaja Inovacije u S3 područjima.

myScal – inovativan, jednostavan i intuitivan alat za umjeravanje

myScal cjelovito softversko rješenje pruža potpuno inovativan koncept umjeravanja, koji krajnjim korisnicima laboratorijske opreme i mjeriteljskim laboratorijima nudi niz postupaka, uključujući upravljanje laboratorijskom opremom i opremom stranaka, tehničke postupke umjeravanja, automatsko dohvaćanje mjernih rezultata te elektronsko upravljanje potvrdama o umjeravanju.

Promotivni video: "MyScal – New software solution for Metrology Laboratories“

Aplikacija je zamišljena za digitalizaciju i automatizaciju postupaka umjeravanja vaga, utega i pipeta, odnosno umjeravanje mjernih uređaja i etalona, s mogućnošću proširenja i na druge metode umjeravanja. Svi postupci za navedena umjeravanja razvijeni su u skladu s međunarodno priznatim smjernicama te iskustvima vlastitog laboratorija, s ciljem da krajnjim korisnicima i umjernim laboratorijima omogućimo što jednostavnije i intuitivnije korištenje. myScal alat potreban je kako bi se mjerni instrumenti kao temelj točnosti mogli pratiti i koristiti u svakom segmentu, od istraživanja, razvoja do proizvodnje lijekova, hrane, kemijskih proizvoda, medicine, tehnologije.

Prednosti koje myScal aplikacija donosi vanjskim korisnicima i umjernim laboratorijima su:

-          jedinstvena baza etalonske opreme

-          automatski izračuni integrirani u aplikaciju

-          automatska komunikacija – dohvaćanje podataka s etalonske opreme

-          elektronsko potpisivanje i digitalni certifikati na umjernicama

-          planiranje i upravljanje resursima.

Korisnicima naših usluga osigurani su analitički podaci o mjernim instrumentima te procjena njihove kritičnosti i praćenje životnog puta u procesima koji su uključeni. Dostupnost umjernica s elektronskim potpisom i digitalnim certifikatom odmah po završetku umjeravanja, jednostavan i detaljan pregled opreme, povijest umjeravanja te statistike i izvještaji samo su neke od prednosti naše nove aplikacije. Vjerujemo kako ćemo ovim sigurnosnim alatom ubrzati rad, podići kvalitetu i osigurati da svi u mjeriteljskom lancu budu sigurni da je sljedivost u potpunosti na najvišoj razini.

 

Ako ste korisnik laboratorijskih usluga Sartorius Croatia, pristup aplikaciji možete potražiti na: https://myscal.sartorius.hr/pages/home, dok će demo verzija za mjeriteljske laboratorije biti dostupna kasnije tijekom godine.

Tagovi:
softver, myScal, aplikacija, laboratorij, umjeravanje
 
Sartorius elektronske pipete, picus najpreciznija pipeta