Mrežni procesni refraktometri

Sartorius online procesni refraktometri razvijeni su za određivanje koncentracije i fizičkih stanja u tekućinama i viskoznih procesnih tokova. Visoko sofisticirane prizme i senzor tehnologije pružaju maksimalnu preciznost i omogućuju kontrolu nad inline procesima razrjeđivanja, optimizaciju sastojaka, praćenje pufer | medijske pripreme, kao i praćenje gradijenata saharoze u procesu odvajanja. 

Inline Procesni Refraktometri

Procesni refraktometri su ne-destruktivni, on-line mjerni instrumenti koji se često koriste u mnogim industrijama za kontrolu tekućine ili viskoznih procesnih tokova. Nadzor i kontrola procesnih tokova od vitalne je važnosti za postizanje optimalne kvalitete proizvoda. To je razlog zašto je brzo, pouzdano i točno određivanje koncentracije, identiteta i čistoće komponenti u vašem procesnom toku tako presudno. Naši online refraktometri omogućuju Vam da napravite potpunu, učinkovitu kontrolu nad svojim postupcima kako bi osigurali maksimalnu pouzdanost. 


BioPAT ® Reflex procesni refraktometri su robusni i jednostavni za rukovanje. Štoviše, naši procesni refraktometri omogućuju iznimno preciznu analizu - čak i u tokovima koji su neprozirni, obojeni ili sadrže čestice.

  • Točno i brzo online određivanje koncentracije, identiteta i čistoće 
  • Dokazana i pouzdana tehnologija za širok spektar primjena
  • Vlasničke tehnologije ugrađene u naše procesne refraktometre za najviši stupanj točnosti: ugrađeni prizma senzor, maksimalna rezolucija i automatizacija čišćenja

BioPAT®Reflex

BioPAT ® Reflex procesni refraktometri koriste dokazanu, vlastitu tehnologiju da zadovolje i premaše, posebne zahtjeve procesne kontrole. 

  • Točno mjerenje - precizno određivanje koncentracije također treba točnu temperaturnu kompenzaciju. Položaj senzora temperature ključan je u ovoj primjeni. Smješten u prizmi u blizini mjerne točke, jedinstven Sartorius prizma-ugrađeni senzor (PES) pruža najveću točnost u određivanju temperaturno-kompenzacijskih parametara. 
  • Najveća rezolucija - Sartorius procesni refraktometri s neusporedivom rezolucijomniskom 0,002 Brix (Eq. 20 mg šećera po litri) mogu detektirati i najmanje promjene u vašim procesima i omogućiti kontrolu shema koje se ne bi mogle provoditi u prošlosti. 
  • Jednostavan za čišćenje-BioPAT ® Reflex procesni refraktometri nude niz prednosti kada je u pitanju čišćenje. Safirska prizma naših procesnih refraktometara mogu se čistiti na mjestu, čak i mehaničkim putem, ili pomoću visoko-temperaturnih rješenja čišćenje. IP69K zaštita naših inline refraktrometara omogućuje temeljito, visoko-tlačno vanjsko čišćenje. 
  • Najviša razina integracije - Nekoliko izlaznih opcija i mogućnosti automatizacije su integrirani u elektronici - bez potrebe za zasebnom elektronskom jedinicom. Na temelju vaših informacija o potrebama, možete odabrati da se podaci prenose preko serijskih, analognih ili digitalnih izlaza. Drugi se može programirati za kontrolu ventila na temelju posebnih procesnih uvjeta

 

Primjene

BioPAT ® Reflex procesni refraktometri se koriste u kontroli kvalitete i procesnoj kontroli za određivanje koncentracije otopljenih tvari, kao što su online Brix utvrđivanja. Oni se koriste u širokom rasponu primjena u industriji hrane i pića, kao i u farmaceutskoj industriji

Automatizirano inline razrjeđivanje je obećavajuća alternativa konvencionalnoj farmaceutskoj i biofarmaceutskoj proizvodnji razrijeđenih proizvoda širokih razmjera. Prednosti su očite: To eliminira potrebu za pozamašanim, skupim spremnicima i, štoviše, poboljšava kvalitetu konačnog proizvoda. State-of-the-art procesni analitički alati kao što Sartorius online refraktometri su alternativa povećanja vrijednosti ili čak i dopune konvencionalnim kontrolerima protoka. Sartorius procesni refraktometri nude prednost povratnih informacija parametara na temelju kemijskih svojstava korištene zalihe otopine i razrijeđenog proizvoda. 

  • Piće - pivo, vino, sokovi, instant kava / čaj, mliječni proizvodi, i sl.
  • Hrana - marmelada, slatkiši, šećer, kečap, jogurt, itd.
  • Pharma - kristalizacije, validacija čišćenja, odvajanje, optička inspekcija 

Pića

Pivo
Procesni refraktometri imaju različite primjene u pivovarama. Oni se koriste za poboljšanje kontrole procesa fermentacije mjerenjem koncentracije nakon cijeđenja, i koriste se za mjerenje koncentracije trave prije fermentacije i poslije gnječenja. Sartorius procesni refraktometri nisu pod utjecajem neotopljenih komponenti ili zarobljenog zraka prisutnog u proizvodu nakon gnječenja i prije lautering-a.

Sok
Variranja su čest problem za proizvode na bazi prirodnih sirovina. Koncentracija voćnog soka zahtijeva djelomično uklanjanje sadržaja vode, koja se odvija u više-faznim koracima isparavanja. Podaci iz Sartorius procesnih refraktrometara mogu se koristiti za kontrolu postupka isparavanja, što dovodi do energetski učinkovitog procesa proizvodnje i stalne visoke kvalitete konačnog koncentrata soka.

Instant Kava
Instant kava se proizvedi u tri glavne faze: vađenje zrna kave, koncentracija ekstrakta kave, i završno sušenje. Točna suha masa ekstrakta kave je presudna za završni korak sušenja i ima izravan utjecaj na kvalitetu proizvoda. Suha masa može se mjeriti Sartorius procesnim refraktometrima u realnom vremenu kako bi učinkovito kontrolirali proces koncentracije. 

Mliječni Proizvodi
Okusi i ostali sastojci dodaju se različitim mliječnim proizvodima. Pogreške doziranja mogu imati znatan utjecaj na okus, kvalitetu i troškove proizvodnje. Sa Sartorius procesnim refraktometrima koncentracija tih dodataka može se mjeriti vrlo brzo, pouzdano i precizno.

Vino
Navedene težine grožđa su odlučujući faktor za klasifikaciju prije bilo kakve daljnje obrade i za obračun isplate dobavljača. Ovaj bitan kriterij kvalitete mjeri se u ° Oechsle koristeći procesne refraktometre. Automatizacija određivanja nazivne mase omogućuje da se grožđe ocijeni brže i pouzdanije i čini proces isporuke grožđa učinkovitijim.

Validacija Čišćenja
Čišćenje ima mnogo aspekata s PMD700 procesnim refraktrometrima. Safirne prizme Sartorius procesnih refraktrometara mogu se čistiti na mjestu, čak i mehaničkim putem ili pomoću visoko-temperaturnih otopina za čišćenje. Validacija čišćenja može biti podržana od strane PMD730, koji detektira i najsitnije tragove otopljenih tvari, što rezultira pouzdanim i troškovno-učinkovitim rutinama čišćenja. 

Hrana

Marmelada
Nakon što se ogule i narežu, plodovi se kuhaju na visokim temperaturama da bi napravili marmeladu. Kontroliranje parametara procesa kuhanja i priljev šećera je bitno kako bi se postigao visok standard kvalitete i troškovno-učinkovit proizvodni proces. Kontinuirano praćenje i kontrola može se lako provesti sa Sartorius procesnim refraktometrima.

Slatkiši
Poput mnogih vrsta slatkiša, žvakaća guma je obložena tankim šećernim filmom, tako da konačni proizvod bude dobrog okusa i ima glatku površinu. Sartorius procesni refraktometri koriste se za mjerenje koncentracije šećera u otopini koja se raspršuje na slatkiše. Inline mjerenje koncentracije omogućuje dobivanje pouzdanih podataka za upravljanje i održavanje šećernih premaza što je preciznije potrebno. 

Jogurt
Jogurt se prerađuje dodavanjem okusa i ostalih sastojaka. Pogreške doziranja mogu imati značajne utjecaj na kvalitetu proizvoda i troškove proizvodnje. Sa Sartorius procesnim refraktometrima koncentracija tih dodataka prehrani može se mjeriti vrlo brzo, pouzdano i precizno.

Šećer
Šećer je jedan od najčišćih prehrambenih proizvoda koji su dostupni. Refraktometrija ima brojne primjene u industriji šećera. Tijekom proizvodnog procesa od sirovine šećerne repe do konačnog proizvoda rafiniranog šećera, Sartorius procesni refraktometri mogu se koristiti za učinkovito praćenje i kontrolu proizvodnih koraka difuzije, pročišćavanja soka, isparavanja, i kristalizacije.

Kečap
Glavni korak u proizvodnji kečapa je koncentracija rajčice, što se postiže isparavanjem. Koncentracija nastalog kečapa proizvoda je važna za kvalitetu proizvoda. Sartorius procesni refraktometri prate i kontroliraju procesom isparavanja, smanjuju razlike u kvaliteti proizvoda i režu troškove proizvodnje. 

Validacija Čišćenja
Čišćenje ima mnogo aspekata s PMD700 procesnim refraktometrima. Safirne prizme Sartorius procesnih refraktometara mogu se čistiti na mjestu, čak i mehaničkim putem ili pomoću visoko-temperaturnih otopina za čišćenje. Validacija čišćenja može biti podržana od strane PMD730, koji detektira i najsitnije tragove otopljenih tvari, što rezultira pouzdanim i troškovno-učinkovitim rutinama čišćenja.  

Farmacija

Kristalizacija
U proizvodnji mnogih aktivnih farmaceutskih supstancija (API), kristalizacija je bitan dio u pročišćavanju krutina. Praćenje i kontrola razine koncentracije tijekom prezasićenosti važna je za sjetvu, kao i proces kristalizacije koji slijedi. Sartorius procesni refraktometri mogu se koristiti za praćenje i kontrolu tih nivoa.

Optička Inspekcija
Točna koncentracija parenteralnih farmaceutskih proizvoda je obavezna za sigurnost proizvoda. Najmanje varijacije u razinama koncentracije mogu se mjeriti Sartorius procesnim refraktometrima za praćenje i kontrolu koraka konačnog punjenja proizvoda (u bočicama, na primjer). 

Odvajanje
Tijekom nizvodnog procesa u proizvodnji cjepiva protiv gripe, virusne čestice se odvajaju pomoću zonskih ultra centrifugiranja. Gradijent gustoće saharoze prisiljava odvajanje čestica virusa na temelju svoje gustoće. Koncentracija saharoze može se pratiti inline i u realnom vremenu sa Sartorius procesnim refraktometrima.

Nema dostupnih specifikacija za ovaj proizvod.

Tagovi:
mrežni procesni refraktometri, sartorius croatia
 
Sartorius elektronske pipete, picus najpreciznija pipeta