Filteri | Membranski - Sartorius Croatia

Filteri | Membranski

Sartorius linija proizvodnje membranskih filtera uključuje širok izbor membranskih materijala za mikrofiltraciju veličina pora od 0.1 µm do 8 µm i za ultrafiltraciju molekulske mase od 300,000 do 1,000 Dalton. Tipične primjene za membranske filtere su zadržavanje stanica, prikupljanje čestica, klarifikaciju i sterilnu filtraciju vodenih otopina, analizu čestica, mikrobiološku analizu i epifluorescentnu mikroskopiju.
Cijena: Na upit

Sartorius membranski filteri - membrane za gotovo sve potrebe

  • CN: Nitrocellulose — Blotting proteina ili DNA
  • CN (MCE): Cellulose Nitrate (Mixed Cellulose Ester) — Zadržavanje čestica i stanica u vodenim otopinama ili zraku
  • CA: Cellulose Acetate — Zadržavanje i uklanjanje čestica za vodene otopine ili zrak
  • RC: Regenerated Cellulose — Uklanjanje čestica za otapala ili vodene otopine
  • PES: Polyethersulfone — Filtrirajte vodene medije ili otapala farmaceutskih rješenja i smjesa
  • PA: Polyamide — Uklanjanje čestica za otapala
  • PTFE: Polytetra-fluoroethylene for solvents and gases — Uklanjanje čestica
  • PC-TEM: Polycarbonate Track-etched Membranes — Analiza čestica u otapalima, vodenim otopinama ili medijima

Membrane od celuloznog nitrata (CN)

Membranski filteri od celuloznog nitrata ili miješanih celuloznih estera indicirani su za mnoge opće laboratorijske primjene gdje je prikladna membrana s visokom nespecifičnom adsorpcijom. Hidrofilni su, imaju visoku brzinu protoka zahvaljujući simetričnoj strukturi i kompatibilni su s vodenim otopinama (pH 4 do 8), ugljikovodicima i nekoliko drugih organskih otapala. Membrane od celuloznog nitrata dostupne su u različitim veličinama pora od 0,2 μm do 8 μm.

Polietersulfonske (PES) membrane

Polietersulfonski (PES) membranski filteri su hidrofilni, velikih brzina protoka i niske nespecifične adsorptivne membrane proteina. Ova svojstva čine ih izvrsnim za filtriranje vodenih otopina, kao i različitih otapala i farmaceutskih otopina. Dostupni su u veličinama pora od 0,1 um do 0,45 um i u više promjera. Kemijski su otporni na širokoj pH ljestvici (1-14) te se steriliziraju autoklaviranjem.

Membranski filteri od regenerirane celuloze (RC)

Regenerirane celulozne membrane su vrlo slabe adsorpcijske membrane koje su također hidrofilne, otporne na otapala (pH 3-12) i stoga pogodne za uklanjanje čestica iz otapala. Membrana je asimetrična i ojačana netkanom celulozom što ih čini vrlo izdržljivima. Dostupni su u dvije veličine pora: 0,45 μm i 0,2 μm te nekoliko promjera, što olakšava fino filtriranje za gotovo sve potrebe. Ovi membranski filteri otporni su na otapala i pH, imaju brz protok te su dostupni u dvije prethodno navedene veličine.

Kemijski otporni na alkalne otopine i organska otapala

Filteri s poliamidnim membranama (PA)

Poliamidni membranski filteri su hidrofilni i kemijski otporni na alkalne otopine i organska otapala. Preporučuju se za uklanjanje čestica iz vodenih otopina i otapala za analitičko određivanje kao što je HPLC. Također su prikladni za sterilno filtriranje ovih tekućina, kao i za primjene u kojima je prihvatljiva membrana s relativno visokom nespecifičnom adsorpcijom. Dostupni su samo u dvije veličine pora (0.2 μm i 0.45 μm), ali s više promjera.

Hidrofobne PTFE membrane

PTFE (politetra-fluoretilen) membranski filteri

PTFE (politetra-fluoretilen) membrane trajno su hidrofobne. Ovi filteri primjenjuju se za filtraciju zraka, plinova ili kemikalija. Za razliku od ostalih (hidrofilnih) vrsta filtera, oni se ne vlaže vlagom zraka, što omogućuje nesmetan prolaz zraka i pri malim diferencijalnim tlakovima. PTFE membranski filteri imaju izvrsnu kemijsku kompatibilnost (pH 1 do 14), tako da se koriste i za filtriranje otapala i kiselina, na koje druge vrste filtera nisu otporne. Štoviše, mogu se koristiti i za filtriranje vodenih otopina, ali zbog svojih hidrofobnih karakteristika moraju se prethodno navlažiti etanolom ili metanolom prije filtriranja vodenih otopina medija.

Polikarbonatni membranski filteri (PC-TEM)

Vrhunac u analizi čestica

Polikarbonatne membrane (PC-TEM) jedinstveno su strukturirane i dizajnirane za specijalizirane svrhe u kojima se mogu koristiti njihova svojstva. Ove bijele i hidrofilne polikarbonatne membrane proizvedene su od visokokvalitetnog polikarbonatnog filma korištenjem najnovije tehnologije. Membrane su izvrsne za precizno zadržavanje i analizu čestica. Najčešće primjene ovih membrana uključuju analizu intertnih čestica, ali i epifluorescentnu mikroskopiju, pročišćavanje tekućine, citologiju, biologiju stanica, biotestove, mikrobiologiju vode i analizu okoliša zbog njihovih izvrsnih optičkih karakteristika.

Brochure: Filter Papers for the Laboratory and Industry
Catalog: Laboratory Filtration Products
User Manual: Cellulose Nitrate Filters