Kombinirani uređaji za čistu i ultračistu vodu

Pretvorite vodu iz slavine u čistu i ultračistu vodu koristeći najsuvremenije tehnologije pročišćavanja! Arium® mini plus i arium® comfort koriste naprednu tehnologiju pročišćavanja i isporučuju ultračistu vodu tipa I u kombinaciji s tipom III (mini plus i comfort I) ili u kombinaciji s čistom vodom tipa II (comfort II).

Često postavljana pitanja

Kombinirani sustav za pročišćavanje vode jedan je sustav koji može proizvesti vodu različite kvalitete. Općenito, to znači da sustav proizvodi i ASTM tip 1 ultračistu vodu i ASTM tip 2 čistu vodu ili vodu dobivenu reverznom osmozom (RO).

Ako vam je potrebna drugačija kvaliteta vode (npr. zbog različitih primjena), ali imate ograničen prostor u svom laboratoriju, kombinirani sustav za pročišćavanje vode mogao bi biti dobra opcija. Još jedan razlog za razmatranje kombiniranog sustava za pročišćavanje vode je kada trebate ultračistu vodu izravno iz izvora vode iz slavine.

Najveća prednost kombiniranog sustava za pročišćavanje vode je da može proizvesti ultračistu vodu izravno iz vode iz slavine. Također, štedi laboratorijski prostor kombiniranjem sustava za prethodnu obradu i sustava za poliranje u jedan. Uz ultračistu vodu, kombinirani sustav za pročišćavanje vode također vam daje pristup čistoj ili RO vodi. Posjedovanje kombiniranog sustava također dovodi do manjeg održavanja (jedan sustav umjesto dva).

Kombinacijom sustava predtretmana i sustava za poliranje u jedan, proizvest ćete dvije različite kvalitete vode (ultračiste i RO) s jednim sustavom. Glavna razlika između dva sustava u jedan je preporučeni dnevni volumen. Pojedinačni odgovarajući sustavi za pročišćavanje vode obično imaju veće kapacitete uložaka i stoga imaju veći preporučeni dnevni volumen.

Kombinirani sustav za pročišćavanje vode proizvodi dvije različite kvalitete vode pogodne za širok raspon primjena. Proizvedena ultračista voda može se koristiti za primjene koje zahtijevaju ultračistu vodu, dok je čista ili RO voda prikladna za opću primjenu u laboratoriju ili napojnoj vodi. Ako vaše kritične primjene imaju specifične zahtjeve, pobrinite se da vaš kombinirani sustav za pročišćavanje vode ima potrebne dodatne tehnologije za pročišćavanje kako bi se prilagodio potrebama, kao što su UV ili ultrafiltracija.

U kombinaciji s kombiniranim sustavom za pročišćavanje vode potreban je međuspremnik vode. Budući da se korak predtretmana obično sastoji od RO modula (i možda drugih koraka koji se temelje na filtraciji), brzina protoka nakon predtretmana prilično je niska. Za korištenje pročišćene vode nakon predtretmana s dovoljnim pritiskom i brzinom protoka, prije koraka poliranja potreban je međuspremnik.

Međuspremnik je potreban za kombinirani sustav pročišćavanja vode između faze predtretmana i ciklusa poliranja. Ovisno o samom spremniku za pohranu, općenito će postojati opcija ispuštanja čiste ili RO vode iz spremnika za pohranu - bilo izravno iz spremnika (putem cijevi ili slično) ili spajanjem daljinskog dozatora.

Kombinirani sustav za pročišćavanje vode sastoji se od stupnja pred tretmana i zasebnog stupnja za poliranje u jednom sustavu. Korak pred tretmana obično se sastoji od modula reverzne osmoze (RO voda) prije dodatnog deionizacijskog uloška (ASTM tip 2 voda).

Dodatni koraci mogu uključivati ​​aktivni ugljen i/ili dubinske filtere prije RO modula radi zaštite i produljenja njegovog životnog ciklusa. Nakon pred tretmana potrebno je privremeno skladištenje vode prije vraćanja prethodno obrađene vode u ciklus stroja za poliranje. Sljedeći korak stroja za poliranje zatim uključuje još jedan deionizacijski uložak i aktivni ugljen prije ispuštanja kroz filtar završne točke uporabe. Dodatna UV lampa ili ultrafiltracija također mogu biti uključeni.