Povijest tvrtke

Povijest tvrtke - Sartorius Croatia

Naša povijest seže u 1993. godinu, kada je Sartorius Hrvatska službeno započeo s radom. Od samog početka imali smo viziju postati pouzdan partner, prvoklasni servisni centar i podrška te tehnološki lider u našoj industriji.

Kontinuiranim radom, našu viziju prepoznali su kupci koji su nam dali povjerenje i uvjerili se u našu kvalitetu. Ubrzo nakon osnivanja, 1994. godine, sav trud, znanje i kompetencije koje smo uložili u poslovanje, isplatili su se kada smo postali ovlašteni servis za uređaje i vage partnera Sartorius AG, vodećeg njemačkog proizvođača laboratorijskih proizvoda i bioprocesne tehnologije.

2000.

Započinjemo s prodajom Sartorius asortimana za mikrobiološku kontrolu kvalitete, kada smo na tržištu uveli prve proizvode za kontrolu kvalitete, filtraciju i mikrobiologiju

2003.

Šireći opseg svog poslovanja, postajemo uporišno mjesto, tj. support centar za Sartorius AG na području Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

2007.

Naše kontinuirano ulaganje u kvalitetu poslovanja, nagrađeno je prvim ISO 9001 certifikatom za prodaju, servis i distribuciju opreme biotehnologije i mehatronike (preciznih i analitičkih vaga, pipeta, dinamičkih vaga, detektora metala, industrijskih vaga, računala, itd.).

2010.

Otvaramo svoj akreditirani umjerni laboratorij, koji zadovoljava sve kriterije kvalitetnog sustava upravljanja, što smo potvrdili normom EN ISO 17025. Norma za sustav upravljanja kvalitetom, omogućila nam je da kompetentnim radom i ispravnim rezultatima, promoviramo sposobnost i pouzdanost našeg laboratorijskog rada na lokalnoj i široj razini.

2014.

Poslovanje širimo i na Republiku Sloveniju, na čijem području uvodimo bioprocesnu tehnologiju, kao i usluge servisa i tehničke podrške.

2015.

Postajemo servisni centar za srednju i istočnu Europu, čime u potpunosti širimo opseg rada u brojnim gradovima i državama koje zastupamo i šire.

2016.

Otvaramo novi poslovni prostor u kojem danas raspolažemo vlastitim uredom, servisnim prostorom, umjernim laboratorijem i skladišnim prostorom, uz planove dodatnog proširenja.

2020.

Postajemo Sartorius servisni partner za bioprocesna rješenja u zemljama Europe, Azije i Afrike. Lansirali smo naš prvi program za umjerne laboratorije myScal® za postupke umjeravanja i upravljanja laboratorijskom opremom.

2022.

Proširujemo poslovne kapacitete i otvaramo novi poslovni prostor, s prvim edukacijskim centrom za laboratorijske i bioprocesne primjene, uz nove prostorije umjernog laboratorija za masu i volumen te servisnog prostora za bioprocesna rješenja.