Laboratorij

MyScal® softver inovacija je na globalnoj razini

srijeda, 15.07.2020. - 07:55

Naš novi softver myScal®, pod nazivom projekta „Komercijalizacija myScal rješenja za digitalizaciju i automatizaciju postupaka preciznog industrijskog i laboratorijskog umjeravanja“ dio je natječaja "Inovacije u S3 područjima" na temelju kojeg je su nam odobrena bespovratna sredstva iz EU fondova u iznosu od 1,6 milijuna kuna.

Naš novi softver myScal®, pod nazivom projekta „Komercijalizacija myScal rješenja za digitalizaciju i automatizaciju postupaka preciznog industrijskog i laboratorijskog umjeravanja“ dio je natječaja "Inovacije u S3 područjima" na temelju kojeg je su nam odobrena bespovratna sredstva iz EU fondova u iznosu od 1,6 milijuna kuna. Projekt se provodi u S3 tematskom prioritetnom području Zdravlje i kvaliteta života, podtematskom području Farmaceutika, bio-farmaceutika i proizvodnja medicinske opreme i uređaja, a njegov utjecaj ima mnogo šire razmjere djelovanja. 

Inovativnost u svakom segmentu

MyScal® je sigurnosni alat koji ubrzava rad, podiže kvalitetu i osigurava da svi u mjeriteljskom lancu budu sigurni da je sljedivost u potpunosti na najvišoj razini, a samim time omogućuje veću profitabilnost i smanjuje rizik od pogrešaka. MyScal® namijenjen je laboratorijima, industrijama i istraživačkim centrima.

Softver je dizajniran na jednostavan i intuitivan način, kako bi se olakšalo korištenje osoblju laboratorija (voditelji laboratorija, mjeritelji), ali i drugim korisnicima. MyScal® je alat koji je potreban kako bi se mjerni instrumenti kao temelj točnosti i kvalitete mogli pratiti i koristiti u svakom segmentu, od istraživanja, razvoja do proizvodnje lijekova, hrane, kemijskih proizvoda, medicine i tehnologije.“ - istaknuo je Ivica Granić, CEO i voditelj Sartorius Croatia laboratorija.

Ovaj mjeriteljski alat korisnicima odmah po završetku umjeravanja omogućuje uvid u rezultate istog, kao i ubrzani postupak pripreme proizvodnje i kontrole kvalitete. Korištenje softvera će omogućiti digitalno slanje dokumentacije i pohranu u bazu podataka laboratorija za buduća umjeravanja.

Potencijal za globalnu prisutnost

MyScal® s razvijenim funkcionalnostima predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na postojeća rješenja. Rješenje kao takvo ima potencijal komercijalizacije te je inovacija na globalnoj razini, a s obzirom na višejezičnost koja omogućuje svim akreditiranim laboratorijima ravnopravno konkuriranje na tržištu izvan EU, ne postoji prepreka ulaska na globalno tržište.

Validacija prema 21 CFR Part 11 u kojima su opisana pravila vezana uz elektroničke zapise i podatke također osigurava punu komercijalizaciju na ciljanom tržištu. Komercijalizacija rješenja za digitalizaciju i automatizaciju postupaka preciznog industrijskog i laboratorijskog umjeravanja podrazumijeva uvođenje novih poslovnih procesa i to procesa pružanja usluga i isporuke usluge klijentima.

Originalni članak pročitajte na portalu SEEbiz, a više o našem softverskom rješenju potražite na službenoj stranici myScal®.

Povezani sadržaj