Umjeravanje

Uspješno provedena reakreditacija laboratorija prema HRN EN ISO/IEC 17025:2017

ponedjeljak, 31.08.2020. - 09:10

Sartorius Croatia umjerni laboratorij uspješno je reakreditiran od strane Hrvatske akreditacijske agencije. Novom akreditacijom potvrđena je sposobnost laboratorija za provođenje umjeravanja neautomatskih vaga, utega i pipeta sukladno zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2017.

Sartorius Croatia umjerni laboratorij uspješno je reakreditiran od strane Hrvatske akreditacijske agencije. Novom akreditacijom potvrđena je sposobnost laboratorija za provođenje umjeravanja neautomatskih vaga, utega i pipeta sukladno zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2017. Akreditaciju našeg umjernog laboratorija provodimo od 2010. godine, kada je laboratorij po prvi puta akreditiran od Hrvatske akreditacijske agencije prema zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025. Od tada, područje akreditacije postepeno smo proširili na umjeravanje vaga, utega i pipeta, kako bi našim korisnicima omogućili poboljšanu kvalitetu i povećani opseg usluga.

Područje naše akreditacije obuhvaća:

  1. Umjeravanje elektroničkih neautomatskih vaga
  2. Umjeravanje utega razreda E2, F1, F2, M1, M2 i M3 od 1 mg do 1 kg
  3. Umjeravanje utega razreda F1, F2, M1, M2 i M3 od 2 kg do 20 kg
  4. Umjeravanje klipnih pipeta od 1 µl do 20 ml.

Osim akreditacije, najviše se ponosimo kvalitetnom opremom koju redovito koristimo prilikom umjeravanja. Umjerni laboratorij opremili smo najsuvremenijom tehnologijom na tržištu i modernizirali u skladu s aktualnim trendovima. S ciljem napredovanja i unapređivanja vlastitih usluga, tijekom godina razvili smo novo softversko rješenje i brand myScal® – mjeriteljski alat za umjeravanje koji štedi vrijeme i omogućuje potpunu automatizaciju i digitalizaciju poslovanja laboratorija. MyScal® softver razvili smo na temelju vlastitog iskustva dugogodišnjeg rada u laboratoriju, kako bi našim korisnicima i umjernim laboratorijima omogućili jednostavnije upravljanje dokumentacijom i laboratorijskom opremom. 

Više informacija o našem akreditiranom području rada umjernog laboratorija, nalazi se u registru akreditacija na službenoj stranici Hrvatske akreditacijske agencije (Potvrda o akreditaciji br. 2287).