Elektronske pipete

Sartorius elektronske pipete idealan su alat za svakodnevne, ponavljajuće postupke rukovanja tekućinama u laboratorijima, gdje su točnost vaših rezultata, brzina i ergonomija od ključne važnosti. Njihova potpuno elektronička kontrola jamči dosljedne rezultate, a lagani, ergonomski dizajn pruža vam potpunu udobnost.

Odaberite elektroničku pipetu za vaše potrebe

U našem asortimanu možete izabrati između 2 modela elektroničkih pipeta - Picus® i Picus® Nxt. Picus® je idealan izbor kada želite naprednije pipetiranje, bez učestalih manualnih postupaka koji zahtjevaju pritisak na gumb. Za optimizaciju tijeka rada i usklađenost s propisima, preporučujemo Picus® Nxt elektronsku pipetu koja sadrži brojne korisnički programabilne protokole i sigurnosne značajke poput zaštite lozinkom i podsjetnika za umjeravanje. Picus® i Picus® Nxt elektroničke pipete dostupne su u jednokanalnim modelima, pokrivajući opseg volumena od 0,2 do 10 000 μl te višekanalnim modelima od 0,2 μl do 1200 μl.

Izvor: www.sartorius.com

Često postavljana pitanja

Elektroničke pipete na mnogo su načina slične mehaničkim pipetama. Glavna je razlika u tome što su elektroničke pipete svestraniji alati zahvaljujući elektroničkoj aspiraciji i doziranju te više načina pipetiranja. Također, elektroničke pipete pomažu u smanjenju ljudske pogreške.

Elektronički motor pokreće klip gore ili dolje za uvlačenje ili aspiraciju tekućine, a kada se postigne željena količina, sustav zaustavljanja precizno zaustavlja klip u ispravnom položaju. Radni gumbi i zaslon koriste se za programiranje željenih volumena i načina rada. Elektroničke pipete imaju više načina pipetiranja kako bi se ubrzao rad. Međutim, važno je napomenuti da mogu postojati neke razlike između određenih modela.

Glavna razlika je u tome što kod elektroničkih pipeta korisnik ne pomiče klip za aspiraciju ili doziranje ili uklanjanje nastavaka, već pipeta to radi za korisnika uz pomoć motoriziranog mehanizma pritiskom na gumb.

Elektroničke pipete minimiziraju rizik od ljudske pogreške prilikom aspiracije i doziranja. Njihovi višestruki načini pipetiranja ubrzavaju rad. Elektroničke pipete također nude sigurnosne značajke, poput podsjetnika za kalibraciju i zaštite lozinkom za spremljene programe.

Osnovno održavanje i kalibracija vrlo su slični mehaničkim pipetama. Donji dio elektroničke i mehaničke pipete nalikuju jedan drugome. Glavna razlika je u tome što tu i tamo morate zamijeniti i bateriju.

Jednokanalne pipete izvrsne su kada trebate pipetirati u i iz različitih vrsta spremnika i posuda. Također, za pipetiranje velikog volumena (1,2-10 ml), jednokanalne pipete su jedini izbor. Međutim, kada radite s velikim brojem uzoraka u pločicama s 96 jažica ili 384, višekanalne pipete bolja su opcija.