Biotehnologija

Partnerstvo Sartoriusa i Waters Corporation za lakši odabir klonova i razvoj bioprocesa

utorak, 02.11.2021. - 11:00

Waters Corporation (NYSE: WAT) i Sartorius (DAX: SRT:GR) objavili su suradnju kojom će omogućiti stručnjacima u području biotehnologije, izravan pristup visokokvalitetnim podacima masene spektrometrije (MS) kako bi se ubrzao razvoj i poboljšala točnost biofarmaceutskog procesa.

Rastući zahtjevi za analitičkim podacima

Waters Corporation i Sartorius nedavno su objavili suradnju koja ima za cilj omogućiti stručnjacima u području bioprocesa, izravan pristup visokokvalitetnim podacima masene spektrometrije kako bi se ubrzao razvoj i poboljšala točnost biofarmaceutskog procesa. Cilj suradnje s ovom vodećom svjetskom tvrtkom specijaliziranom za kromatografiju, masenu spektrometriju i termičku analizu je implementirati BioAccord™ LC-MS sustav (novi bioprocesni analizator) sa Sartorius Ambr® multiparalelnim bioreaktorskim sustavima kako bi se pružile informacije spektra mase o lijekovima, srodnim analitima i medijima stanične kulture. Kombinacija ovih sustava uvelike će ubrzati i poboljšati točnost i brzinu zadataka - od odabira klonova do optimizacije bioprocesa.

Waters i Sartorius dijele zajedničku predanost biofarmaceutskim kupcima u rješavanju njihovih problema s najboljim procesnim i analitičkim alatima. Odabir klonova i razvoj procesa mogu imati značajne koristi od svestranih podataka masene spektrometrije koji mogu pomoći bioprocesnim inženjerima da ubrzaju tijek rada i povećaju odlučnost u donošenje kritičnih odluka.

Davy Petit, viši direktor globalnog farmaceutskog i biomedicinskog istraživanja u Waters Corporation

Suradnja ova dva farmaceutska diva uopće ne čudi, s obzirom na nedavno izvješće Evalute Pharma, prema kojem su zahtjevi biofarmaceutike jedan od najbrže rastućeg segmenta na ukupnom farmaceutskom tržištu. Snažan rast ovog područja, potiče neviđenu brzinu kojom vrlo složeni novi biološki lijekovi dolaze na tržište. Kao posljedica toga, biofarmaceutski proizvođači zahtijevaju više analitičkih podataka nego ikada prije o svojstvima lijekova i učinkovitosti bioprocesa kako bi omogućili razvoj novih, boljih i pristupačnijih lijekova.

Brži pristup podacima masene spektrometrije

Biološke lijekove proizvode žive stanice u bioreaktorima kao što je Sartorius Ambr visokopropusni bioreaktorski sustav. Po završetku procesa stanične kulture, proteini se odvajaju od staničnog ostatka i uzorci se šalju u središnji laboratorij kako bi se obavilo testiranje od strane analitičkih znanstvenika, koristeći specijalizirane instrumente tekućinske kromatografije - masene spektrometrije (LC-MS). Nije neuobičajeno da se proces proteže na 2-4 tjedna ili više, ovisno o radnom opterećenju, dostupnosti opreme, prioritetima i razini osoblja središnjeg analitičkog laboratorija.

Kombinacija sustava Sartorius i Waters Corporation ima za cilj skratiti proces koji traje mjesec dana, na dva dana ili manje, dok znanstvenicima u području bioprocesa daje veću kontrolu za dobivanje robusnih podataka masene spektrometrije za tvar lijeka i uzorke medija stanične kulture. Vodeći asortiman Sartorius Ambr bioreaktora razvijen je kako bi znanstvenike proveo kroz rane korake upstream procesa od odabira stanica do optimizacije procesa. BioAccord™ LC-MS sustav dizajniran je kao stolni bioprocesni analizator jednostavan za rukovanje. Njegove unaprijed definirane analitičke metode, vođeni tijek rada, automatska kalibracija i značajke automatskog podešavanja omogućuju onima koji nemaju iskustva s masenom spektrometrijom da dobiju visokokvalitetne podatke masene spektrometrije u roku od nekoliko minuta.

Ovom suradnjom, tvrtke će raditi na mogućnostima prilagodbe metode analitičke masene spektrometrije novim modalitetima i uključivanje njihove upotrebe u praćenje bioprocesa, kontrolu procesa i mjerenje kritičnih atributa kvalitete (CQA).

Službenu obavijest proizvođača pročitajte ovdje.