Prehrambena industrija

Ulaganje u vinarije: Pregled proizvoda za kontrolu kvalitete i filtraciju vina

srijeda, 17.03.2021. - 13:00

Poduzetnik ste i djelujete u području sektora proizvodnje vina? Imate vlastitu vinariju i željeli biste uložiti u veću kvalitetu i učinkovitost proizvodnje te investirati dodatna sredstva u marketing i smanjiti troškove proizvodnje? Ako razmišljate o opremanju svoje vinarije i želite poboljšati kvalitetu proizvodnje vina, donosimo vam pregled naše opreme koja vam može pomoći u optimizaciji vašeg procesa proizvodnje, a među kojom ističemo proizvode za kontrolu kvalitete i filtraciju.

Brojne promjene u demografiji, dovele su do povećanih zahtjeva u regulatornom okruženju - kvalitetna industrija vina suočena je s velikim izazovima jer potrošači i zakonodavstvo zahtijevaju sve veće razine sigurnosti i kontrole kvalitete. Najviša kvaliteta u cijelom postupku od proizvodnje do finalnog proizvoda je imperativ, a postići se može ulaganjem u kvalitetnu opremu koja će poboljšati vaše rutinske poslove proizvodnje vina, pazeći na dugoročnu isplativost poslovanja.

Kontrola kvalitete vina

Unatoč postojanju sustava za analizu opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka (HACCP), onečišćenje se i dalje može javiti u različitim fazama vaše proizvodnje vina. Glavna onečišćenja vina uključuju mikrobe: LactobacillusOenococcusPediococcusAcetobacter, kvasce i plijesni, koji mogu utjecati na okus i miris vašeg vina i oštetiti vašu reputaciju i marku. Za brzo, učinkovito i učinkovito otkrivanje potencijalnih kvarenja uzrokovanih mikroorganizama u vašoj proizvodnji vina, nudimo vam jednostavne proizvode i rješenja koja će vam pomoći da ih otkrijete dovoljno rano kako biste spriječili da neispravno vino dođe do vaših kupaca.

Microsart® Manifold sustavi za filtraciju

Microsart® Manifold sustav za filtraciju koristi se za mikrobiološku kontrolu tekućina pomoću metode membranske filtracije za otkrivanje onečišćenja vina. Sustav promiče učinkovitu kvantifikaciju mikroorganizama i brojanje kolonija te osigurava jednostavno rukovanje i praktičnost prilikom simultanog filtriranja uzorka.

Nutrient Pad Sets hranjive podloge

NPS hranjive podloge još su jedan vrlo važan proizvod za kontrolu kvalitete vina. Ovo su sterilni i dehirirani mediji koji se već dugi niz godina koriste u kontroli kvalitete vina i drugih pića. Praktične su, jednostavne za rukovanje i pojednostavljuju postupke mikrobiološkog ispitivanja.

Inovativna filtracijska rješenja

Osigurajte prvoklasnu kvalitetu vina koristeći naša visokokvalitetna filter kućišta, koja će osigurati organoleptička svojstva vina i mikrobiološku sigurnost. Sartorius fltracijska postrojenja dizajnirana su kako bi zadovoljila potrebe vaših kupaca i osigurala slijed filtracije prilagođen vašim potrebama. Upotreba sustava je vrlo jednostavna, s intuitivnim cjevovodima i ručnim ventilima. Postrojenja dolaze u manualnoj i standardnoj verziji, uz mogućnost nadogradnja dodatnim opcijama, kao što su automatsko upravljanje sterilizacijom, završnim testovima integriteta membrane te ponovno korištenje vode za sterilizaciju.

U našem bogatom asortimanu za proizvodnju vina, možete pronaći:

  • potrošni materijal za filtraciju (filter ulošci, filter papiri i moduli za filtraciju)
  • automatizirane uređaje za testiranje integriteta filtera
  • filtracijske sustave (manualna i automatizirana filtracijska postrojenja, CIP sustavi za sterilizaciju i pročišćavanje).

Jumbo Star filtracijski sustav za bistrenje vina prije sterilne filtracije

Manualna postrojenja za bistrenje i zadržavanje mikroorganizama

Ako se želite više informirati ili konzultirati o našim rješenjima pogledajte neke od naših brošura ili nam se direktno obratite!

Preuzmite brošuru o proizvodima za kontrolu kvalitete vina

Preuzmite brošuru o filtracijskim sustavima za vino