Biotehnologija

Virtualna šetnja kroz Sartorius Application Center

petak, 04.09.2020. - 09:50

Čak i prije izbijanja pandemije koronavirusa, tim u Sartorius aplikacijskom centru tražio je načine za poboljšanje pristupačnosti i edukacija kupaca o proizvodima, bez potrebe za fizičkom prisutnošću. Kao rezultat toga, Sartorius je implementirao Microsoft HoloLens, pametne naočale za proširenu stvarnost, kako bi kupcima diljem svijeta omogućio interakciju i obuke o Sartoriusovim proizvodima u simulacijama u stvarnom vremenu s bilo kojeg mjesta.

Napredna Microsoft HoloLens tehnologija

Nedavno smo sudjelovali na virtualnom obilasku Sartorius aplikacijskog centra u Göttingenu, popraćenog najnovijom HoloLens tehnologijom. Pomoću ovog inovativnog koncepta, proizvode smo mogli vidjeti očima aplikacijskog specijalista koji nas je vodio kroz centar. Obilazak centra djelovao je potpuno realno, zahvaljujući novom uređaju s integriranim kamerama i mikrofonom, koji stvara holograme i digitalne naljepnice vidljive ne samo onom tko ga nosi, već i svim sudionicima. Iz Sartoriusa navode kako je potreba za HoloLens tehnologijom postajala sve važnija, s obzirom na pandemiju i ograničena putovanja.

S obzirom na okolnosti, streaming je postao najzanimljiviji dio. Sve što sudionicima treba je računalo s pristupom Internetu, kao i Microsoft® Teams. HoloLens nam omogućuje da tijekom sastanaka budemo interaktivni s kupcima. Sudionici mogu interakcijom, na primjer putem digitalnih naljepnica, ukazati na određene dijelove proizvoda za koje bi željeli dodatno objašnjenje.

Ralf Schneider, voditelj aplikacijskog centra

Virtualno razgledavanje centra

Ovakvim oblikom prezentacije bili smo izuzetno zadovoljni i ugodno iznenađeni jer svojim korisnicima također možemo ponuditi sličan pristup za detaljniji uvid u proizvode i tehnologiju koji im zaista trebaju. Iako termini direktnih virtualnih obilazaka sa stručnim osobljem Sartoriusa trenutno nisu poznati, za svoje korisnike osigurali smo virtualnu šetnju aplikacijskim centrom u Americi koji se prostire na 140 m2 laboratorijskog prostora te je opremljen najsuvremenijom laboratorijskom opremom i bioprocesnim rješenjima za upstream i downstream procese.

Aplikacijskim centrom možete virtualno prošetati na linku, a mi se nadamo kako će vam biti od koristi za detaljniji uvid i odabir idealnih rješenja za industriju u kojoj radite.