Temperaturno mapiranje

Temperaturno mapiranje - Sartorius Croatia

Temperaturno mapiranje u reguliranim okruženjima

Temperaturno mapiranje postupak je koji se provodi kako bi se dokazalo zadovoljava li oprema kriterije koje su postavila regulatorna tijela i revizori za opremu te da se lociraju tople i hladne zone. Drugim riječima, studija temperaturnog mapiranja, dokumentira da oprema u svakom trenutku održava temperature unutar definiranih granica. To je osobito važno testirati i dokumentirati prije nego što se nova oprema koristi za skladištenje robe osjetljive na temperaturu u industrijama reguliranim GxP-om.

Besplatan e-book

Pročitajte ovaj koristan e-book i upoznajte se s osnovama temperaturnog mapiranja u hladnim sobama, zamrzivačima, hladnjacima ili skladišnim prostorima. Saznajte kako izvesti profesionalno mapiranje vaše opreme uz minimalan trud.

Preuzmite priručnik

Unutar hladnjaka temperatura može varirati za nekoliko stupnjeva. Temperatura u vašem kuhinjskom hladnjaku može varirati za čak 5 stupnjeva od vrha do dna. Isto se odnosi i na industrijske hladnjake i zamrzivače, što je glavni razlog za provođenje studije mapiranja prije korištenja nove opreme.

Korištenjem određenih data loggera za temperaturno mapiranje, jasno ćete razumjeti zadovoljava li oprema temperaturne zahtjeve i koje se zone mogu koristiti za skladištenje, a koje ne.

Kako se izvodi temperaturno mapiranje?

Izvođenje temperaturnog mapiranja rashladne opreme ne mora biti komplicirano i dugotrajno. Najvažnije je da opseg i složenost odgovaraju opremi i onome što je pohranjeno u opremi, stoga ne morate pretjerivati ​​s temperaturnim mapiranjem ako to vaši procesi ne zahtijevaju.

Najvažniji elementi mapiranja su:

  1. Izrada plana studije mapiranja
  2. Provjera dokumentacije mjerne opreme
  3. Postavljanje mjerne opreme
  4. Prikupljanje podataka mapiranja
  5. Dokumentiranje i ocjena rezultata

Mapiranje rashladne opreme

S Eupry kompletom za mapiranje

Uštedite vrijeme pomoću Eupry kompleta za mapiranje koji se jednostavno koristi s akreditiranim DANAK ISO17025 umjeravanjem i 21 CFR PART 11. Mapiranje temperature rashladne opreme važan je proces pri ispitivanju radi li vaša oprema ispravno.

Saznajte više

Mobilna kutija

Praktična mobilna kutija s potrebnim brojem data loggera (temperaturnih senzora).

Bazna stanica i baterije

Bežična bazna stanica i dodatne baterije za data loggere za praćenje uvjeta okoline.

Umjeravanje

Svi data loggeri dolaze umjereni i umjeravaju se jednom godišnje.